Wat is BPA en BPS en waarom moet je dit vermijden?

Wat is BPA en BPS en waarom moet je dit vermijden?

Bisfenol A (BPA)

Bisfenol A, ook wel bekend als BPA, is een omstreden stof die verwerkt is in vele plastic producten. Het komt onder andere voor in polycarbonaat. Dat is een kunststof die we dagelijks tegenkomen. De kunststof is stevig, lichtgewicht en goedkoop. Vandaar dat het veel gebruikt wordt in plastic bakjes, plastic servies en plastic bidons/flessen.

Bisfenol S (BPS)

 BPS staat voor Bisfenol S. Het is de vervangende stof voor BPA. Dit omdat verschillende overheden BPA verboden hebben voor bepaalde producten, zoals babyflessen. Na een onderzoek in 2014 blijkt dat BPS net zo schadelijk is als BPA. Ook hier werden hormoonafwijkingen gemeten.

BPA en BPS lekken

Verschillende onderzoeken wezen niks slechts uit over BPA en BPS en het zoveel gebruikte polycarbonaat. Tot dr. Feldman iets aan het licht bracht. Plastic dat BPA of BPS bevat kan namelijk lekken en over worden gebracht op de inhoud.

Wat zijn de gevolgen van lekkend BPA en BPS?

Schrik niet. De gevolgen van BPA en BPS zijn niet min. De gezondheidsrisico's die BPA en BPS met zich meebrengen zijn onvruchtbaarheid, obesitas, teelbalkanker en nog veel meer. Wees dus gewaarschuwd en kies op tijd voor alternatieve producten.

De voordelen van een BPA/BPS-vrije waterfles

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het verminderen van de gezondheidsrisico's. Echter is dat niet de enige reden om voor een BPA of BPS product te kiezen. De smaak van de inhoud blijft veel beter bewaard. Geen nare plastic smaak in je water. Daarbij zijn de flessen vaak steviger en houden ze de inhoud langer koel. Zo ook de producten van Stanley PMI.