De geschiedenis van Stanley in het kort.

De geschiedenis van Stanley in het kort.

Stanley PMI is een Amerikaans bedrijf dat bekend is vanwege zijn hoogwaardige thermosflessen en andere thermoswaren. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1913, toen William Stanley Jr. de allereerste vacuümgeïsoleerde fles uitvond.

1913: Het jaar waarin Stanley uitgevonden werd

William Stanley Jr. was oorspronkelijk een smid uit Maine, die zich bezighield met het maken van speciale vacuümflessen voor laboratoriumtoepassingen. In 1913 kwam hij op het idee om een vacuümgeïsoleerde fles te maken die zou kunnen worden gebruikt om warme dranken mee te nemen tijdens het werken op zijn boerderij. Hij maakte een fles van roestvrij staal met een dubbele wand en een vacuüm ertussen, en de Stanley thermosfles was geboren.

De opmars van Stanley thermos

De flessen van Stanley werden al snel populair bij werknemers die lange uren buiten werkten, zoals treinconducteurs, boswachters en mijnwerkers. Tijdens de Eerste Wereldoorlog leverde het bedrijf Stanley thermosflessen aan het Amerikaanse leger, waardoor de vraag naar de flessen alleen maar groter werd.

In de jaren 30 en 40 werd de Stanley thermosfles een populair item onder buitensporters en kampeerders. Het bedrijf bleef innoveren en ontwikkelde nieuwe producten zoals geïsoleerde koelers en lunchboxen. In de jaren 50 werd de bekende groene kleur van Stanley geïntroduceerd, die sindsdien een iconisch kenmerk van het merk is geworden.

Vanaf 2002: Stanley PMI

In 2002 werd de Pacific Market International (PMI) Group eigenaar van Stanley en sindsdien is het bedrijf gegroeid en uitgebreid naar nieuwe productlijnen zoals waterflessen en koffiezetapparaten. Het bedrijf blijft trouw aan zijn oorsprong als producent van hoogwaardige, duurzame en functionele producten die bedoeld zijn om de avonturier in ons allemaal te inspireren.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige thermosfles of ander thermosproduct, dan is Stanley PMI zeker een merk dat je in overweging moet nemen. Met meer dan 100 jaar ervaring in het maken van vacuümgeïsoleerde producten, is Stanley PMI een van de meest vertrouwde en geliefde merken in de outdoor- en reisindustrie.